Pamięć krystaliczna wody

Woda…Wydaje się być oczywistością, że jest w naszych domach. Po prostu odkręcamy kran i woda płynie. Kupujemy wodę butelkowaną, nalewamy do szklanki i wypijamy. Jej wzór chemiczny –  H2O jest tak rozpowszechniony w świadomości społecznej, że większość z nas, chociaż nie zna wzorów innych substancji, ten rozpoznaje natychmiast. Jednak wspaniałe, uzdrawiające właściwości wody, zgodnie z tym co odkrywają naukowcy na całym świecie, kryją się nie w jej składzie chemicznym ale w jej strukturze klastrowej czy krystalicznej.

Woda w potokach górskich i źródełkach wśród dzikiej, czystej przyrody tworzy zupełnie inne klastry niż ta która płynie systemem kanalizacyjnym i dostaje się rurami do naszych domów. Okazuje się, że woda posiada pamięć zapisaną w strukurze klastrów i formacjach krystalicznych. Dr.Masaru Emoto, japoński naukowiec w instytucie IHM odkrył już ponad 10 lat temu, że woda po zamrożeniu w temperaturze -25 stopni Celsjuszaa następnie badana pod mikroskopem w laboratorium gdzie panuje temperatura -5 stopni tworzy piękne, heksagonalne kryształy. Kryształki te tworzą się trójwymiarowo po wyjęciu z zamrażarki. Jednakże nie każda próbka wody badana przez zespół dr Emoto wytworzyła tak symetryczne kryształki. Badania jego zespołu udowodniły, że próbki wody pobrane z kranu nie tylko w miastach w Japonii, ale także w innych miastach na świecie nie wytworzyły struktury krystalicznej. Pod mikroskopem ukazały się bezładne, ciemne lub szarawe struktury, które w niczym nie przypominały świetlistych, regularnych formacji krystalicznych z próbek wody pobranych ze źródeł u podnóży gór, z wodospadów czy rzek w czystych obszarach ziemi.

Dr.Emoto udowodnił w licznych badaniach, że woda magazynuje wibracje uczuć, stanów psychicznych i myśli oraz miejsc przez które przepływa. Dzięki tej wiedzy możemy mieć wpływ na jakość wody jaką pijemy ponieważ możemy świadomie wpływać na jej strukturę krystaliczną. Zespół dr Emoto fotografował kryształki wody, które formowały się pod wpływem takich emocji jak: wdzięczność, miłość, spokój. Próbki z wodą były eksponowane na te piękne słowa i tworzyły następnie trójwymiarowe kryształy. Następnie woda poddawana był wpływowi słów negatywnych.
Jednak krystaliczne formacje tworzyły się tylko wtedy gdy woda była poddawana działaniu pięknych, pozytywnych słów. Jak zatem możemy zmieniać jakość wody, którą spożywamy?

Za każdym razem kiedy nalewamy wodę do szklanki, zanim ją wypijemy możemy zmieniać jej strukturę krystaliczną poprzez dziękowanie jej lub za nią, wyrażanie uczuć miłości, troski i spokoju. Wiele eksperymentów w Instytucie dr Emoto wykazało, że woda zmienia wtedy swoją strukturę krystaliczną. Nawet woda z kranu ! Jej struktura z szarej, bezkształtnej struktury zamienia się w regularne, świetliste struktury krystaliczne, jest naładowana energią życiową, która po wypiciu zasila nasz organizm i umysł.
Aby zmieniać strukturę wody możemy też intonować mantry, mówić afirmacje i wypowiadać pozytywne słowa, które również wpływają na wodę w nas – w naszych komórkach i tkankach. A przeciez składamy się w ponad 80 % z wody. Kiedy często doświadczamy uczuć wdzięczności, spokoju wewnętrznego, miłości uczucia te zmieniają jakość wody w nas samych, czyli w konsekwencji zmieniamy naszą wibrację. Dr Emoto za pomocą wody naładowanej pozytywnymi wibracjami wyleczył z różnych chorób i dolegliwości ponad 15,000 osób. Wszystkie przypadki zostały udokumentowane a o wielu pisze on w swoich książkach

Chwile tworzą nasze życie, a jakość tych chwil przynosi spokój lub zmartwienie, zdrowie lub chorobę, szczęście lub niepokój. Krótki moment skupienia się przed wypiciem wody na pozytywnych słowach i uczuciach, wypowiedzianych lub pomyślanych z miłością może we wspaniały ale równocześnie prosty sposób przyczynić się do zdrowszego i bardziej spełnionego życia. A przecież tego właśnie wszyscy pragniemy. Nieprawdaż?

       

About The Author

Leave A Comment

Ostatnie wpisy

 
Jak być silnym i pełnym energii jesienią
Dysponujemy ogromem wiedzy o tym jak zwiększać poziom energii organizmu i moc odporności. Dziś o czterech sposobach na to jak być silnym, w dobrym nastroju i odpornym jesienią. Sposób pierwszy – Obniżaj poziom stresu  Wybieraj wzmacniające reakcje To w jakim nastroju jesteśmy w ciągu dnia w bardzo dużym stopniu zależy od tego, jak reagujemy na
Pasta z tofu i z awokado
Wspaniała, odżywcza pasta z tofu zawiera bogactwo enzymów, wszystkie rodzaje aminokwasów, egzogennych i endogennych, vitaminy A, E i C. Tofu świetnie wpływa na pracę wątroby, jest więc dobrym pokarmem na wiosnę, kiedy wątroba potrzebuje odpoczynku i regeneracji. Tofu ma naturę neutralną, nie wychładza organizmu, usuwa gorąco oraz nawilża tkanki. Awokado wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej jest
Inspirująca lista – komedie
Siła spokoju (na faktach) Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra Ocean’s Twelve: Dogrywka Ocean’s 13 Tajne przez poufne Witamy na Hawajach Magiczne lato Last Vegas Moja staruszka Afera Thomasa Crowna Gambit Raj dla par Larry Crown uśmiech losu Nietykalni – prawdziwa historia Red 1 Red 2 The dressmaker Po zachodzie słońca Ugotowany Plan doskonały Lepiej późno niż
Odżywczy shake wiosenny z mango
Poniższy shake jest zrównoważoną kombinacją smaków słodkich, ostrych i gorzkich oraz cierpkich. Odtruwa wątrobę oraz nerki. Shake robimy jest na bazie świeżego wyciskanego soku jabłkowego. Sok jabłkowy rozmiękcza i rozpuszcza kamienie żółciowe i wspaniale oczyszcza jelita oraz kwas moczowy, który może odkładać się w ciele w stawach i nerkach. Sok z  cytryny odkwasza układ trawienny.
Krem z mango  z różaną nutą (bez cukru)
Ubita śmietana jest lekka i nie obciąża organizmu. Połączona z imbirem nie zaśluzia i nie wychładza organizmu. Ekologiczna zawiera żywe kultury bakterii. Odżywia tkanki jin czyli wątrobę, pęcherzyk żółciowy, nerki, pęcherz moczowy oraz serce i jelito cienkie. Mango jest świetne na wiosnę, ponieważ należy do elementu drewna, czyli obiegu wątroby i pęcherzyka żółciowego. Jest bardzo
Pieczone jabłka z migdałową posypką bez cukru
Składniki 4 duże  półsłodkie jabłka po 4 figi do każdego jabłka 6 daktyli 30 g pokrojonych migdałów lub orzechów laskowych jeśli masz nietolerancję migdałów, łyżka stołowa płatków migdałowych do przybrania lub wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki chleba świętojańskiego 1,3 łyżeczki cynamonu 1,3 łyżeczki imbiru (jeśli nie masz już stanów zapalnych w jelitach) szczypta chili (jeśli nie

Najnowsze komentarze