Odżywczy shake wiosenny z mango
Poniższy shake jest zrównoważoną kombinacją smaków słodkich, ostrych i gorzkich oraz cierpkich. Odtruwa wątrobę oraz nerki.
Shake robimy jest na bazie świeżego wyciskanego soku jabłkowego. Sok jabłkowy rozmiękcza i rozpuszcza kamienie żółciowe i wspaniale oczyszcza jelita oraz kwas moczowy, który może odkładać się w ciele w stawach i nerkach.
Sok z cytryny odkwasza układ trawienny. Wpijany codzienne w połączeniu z wodą alkaliczną bardzo skutecznie odkwasza cały organizm, dodaje energii dzięki witaminie C i flawonoidom.
Imbir rozluźnia grudki śluzu w ciele, rozgrzewa wychłodzone, ściśnięte tkanki i pomaga usuwać metabolity.
Kurkuma ma naturę gorzką i ostrą, osusza zimny śluz.
Składniki
Porcja na 2 osoby
1 szklanka soku jabłkowego ekologicznego
1 średnie mango ekologiczne
sok z jednej cytryny
2 szczypty imbiru
2 szczypty kurkumy ekologicznej
wiórki kokosowe do posypania
1. Sok jabłkowy musi być w temperaturze pokojowej. Mango również musi być ciepłe, nie z lodówki.
2. Sok jabłkowy połącz z sokiem z cytryny.
3. Dodaj pokrojone drobno mango i zmiksuj.
4. Dodaj przyprawy, posyp wiórkami i delektuj się wspaniałym odżywczym koktajlem
Leave A Comment