Krem z mango  z różaną nutą (bez cukru)

Ubita śmietana jest lekka i nie obciąża organizmu. Połączona z imbirem nie zaśluzia i nie wychładza organizmu. Ekologiczna zawiera żywe kultury bakterii. Odżywia tkanki jin czyli wątrobę, pęcherzyk żółciowy, nerki, pęcherz moczowy oraz serce i jelito cienkie.

Mango jest świetne na wiosnę, ponieważ należy do elementu drewna, czyli obiegu wątroby i pęcherzyka żółciowego. Jest bardzo odżywcze. Połączone z imbirem nie wychładza, ponieważ z natury jest ochładzające. Mango odbudowuje oczyszczoną kuracjami krew oraz inne płyny ciała.
Porcja na dwie osoby
Składniki
1 duże, dojrzałe mango
Śmietana kremówka ekologiczna
2 łyżki wody różanej
2 łyżki soku z cytryny
Pół łyżeczki surowego kakao
1 łyżka startego imbiru
1 łyżeczka ksylitolu zmielonego na puder
1 łyżeczka uprażonych wiórek kokosowych
1 łyżka mleczka kokosowego

1. Mango umyj i obierz ze skórki.
2. Śmietanę ubij aż będzie puszysta.
2. Mango połącz z sokiem z cytryny, mleczkiem kokosowym, zmielonym ksylitolem i zmiel w blenderze na gładką masę. Dodaj starty  na drobnych oczkach imbir.
3. Przekładaj do wysokich pucharków warstwami: masa z mango,  posyp surowym kakao,  nałóż warstwę bitej śmietany i znowu –  masa z mango, surowe kakao i warstwa bitej śmietany.
4. Posyp prażonymi wiórkami kokosowymi i udekoruj kawałkami mango.

       

About The Author

Leave A Comment

Ostatnie wpisy

 
Jak być silnym i pełnym energii jesienią
Dysponujemy ogromem wiedzy o tym jak zwiększać poziom energii organizmu i moc odporności. Dziś o czterech sposobach na to jak być silnym, w dobrym nastroju i odpornym jesienią. Sposób pierwszy – Obniżaj poziom stresu  Wybieraj wzmacniające reakcje To w jakim nastroju jesteśmy w ciągu dnia w bardzo dużym stopniu zależy od tego, jak reagujemy na
Pasta z tofu i z awokado
Wspaniała, odżywcza pasta z tofu zawiera bogactwo enzymów, wszystkie rodzaje aminokwasów, egzogennych i endogennych, vitaminy A, E i C. Tofu świetnie wpływa na pracę wątroby, jest więc dobrym pokarmem na wiosnę, kiedy wątroba potrzebuje odpoczynku i regeneracji. Tofu ma naturę neutralną, nie wychładza organizmu, usuwa gorąco oraz nawilża tkanki. Awokado wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej jest
Inspirująca lista – komedie
Siła spokoju (na faktach) Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra Ocean’s Twelve: Dogrywka Ocean’s 13 Tajne przez poufne Witamy na Hawajach Magiczne lato Last Vegas Moja staruszka Afera Thomasa Crowna Gambit Raj dla par Larry Crown uśmiech losu Nietykalni – prawdziwa historia Red 1 Red 2 The dressmaker Po zachodzie słońca Ugotowany Plan doskonały Lepiej późno niż
Odżywczy shake wiosenny z mango
Poniższy shake jest zrównoważoną kombinacją smaków słodkich, ostrych i gorzkich oraz cierpkich. Odtruwa wątrobę oraz nerki. Shake robimy jest na bazie świeżego wyciskanego soku jabłkowego. Sok jabłkowy rozmiękcza i rozpuszcza kamienie żółciowe i wspaniale oczyszcza jelita oraz kwas moczowy, który może odkładać się w ciele w stawach i nerkach. Sok z  cytryny odkwasza układ trawienny.
Krem z mango  z różaną nutą (bez cukru)
Ubita śmietana jest lekka i nie obciąża organizmu. Połączona z imbirem nie zaśluzia i nie wychładza organizmu. Ekologiczna zawiera żywe kultury bakterii. Odżywia tkanki jin czyli wątrobę, pęcherzyk żółciowy, nerki, pęcherz moczowy oraz serce i jelito cienkie. Mango jest świetne na wiosnę, ponieważ należy do elementu drewna, czyli obiegu wątroby i pęcherzyka żółciowego. Jest bardzo
Pieczone jabłka z migdałową posypką bez cukru
Składniki 4 duże  półsłodkie jabłka po 4 figi do każdego jabłka 6 daktyli 30 g pokrojonych migdałów lub orzechów laskowych jeśli masz nietolerancję migdałów, łyżka stołowa płatków migdałowych do przybrania lub wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki chleba świętojańskiego 1,3 łyżeczki cynamonu 1,3 łyżeczki imbiru (jeśli nie masz już stanów zapalnych w jelitach) szczypta chili (jeśli nie

Najnowsze komentarze